Steel Fuel (dinnyés limonádé)

KUTATÁSOK ÁLTAL IGAZOLT 2:1:1 BCAA ARÁNY
MINDEN EGYBEN BCAA + HIDRATÁCIÓS FORMULA


A Steek Fuel™ adagonként 5 gramm BCAA-t tartalmaz, mégpedig a tudományosan bizonyított 2:1:1 arányban, ami hatékonyan segíti az izmok regenerálódását és az izomfehérjék szintézisét, miközben növeli az állóképességet és csökkenti a fáradtságot. A szervezet számára nélkülözhetetlen elektrolitok és a nyers kókusz víz por szinergisztikus kombinációjának köszönhetően, a Steel Fuel™ segíti a test rehidratálását az edzés okozta vízvesztést követően.

FUNKCIÓK ÉS ELŐNYÖK


✓ NÖVELI AZ ÁLLÓKÉPESSÉGET
✓ GYORSÍTJA AZ IZOMNÖVEKEDÉS
✓ GYORSABB REGENERÁLÓDÁS
✓ ELEKTROLITOK VISSZATÖLTÉSE

Kiszerelés: 330 gramm

Méretek:

Ár: 10.430 Ft

Kosárba teszEgy könnyen keverhető BCAA por, ami finom és kalóriamentes, cukor és szénhidrátmentes. A következő alkalommal, amikor belépsz a terembe, felmész a pályára, a csatamezőre használd a Steel Fuel™-t, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudd nyújtani. A Steel Fuel™ a cukros sportitalok helyettesítésére is tökéletes.

Hatékonyan segíti az izmok regenerálódását és a fehérjeszintézist, miközben növeli az állóképességet és csökkenti a fáradtságot. A szervezet számára nélkülözhetetlen elektrolitok és a nyers kókusz víz por szinergisztikus kombinációjának köszönhetően, a Steel Fuel™ segíti a test rehidratálását az edzés okozta vízvesztést követően

A Steel Fuel™ egy étrend-kiegészítő. Keverjünk el 1 adag (1 adalgoló kanálnyi) Steel Fuel™-t 250-500 ml hideg vízzel. A víz mennyiségét az ízlésünknek megfelelően változtassuk. Keverjük el vagy rázzuk össze és fogyasszuk az edzések alatt, vagy napközben – akár edzünk, akár pihenünk.

RESEARCH PROVEN 2:1:1 BCAA RATIO KUTATÁSOK ÁLTAL IGAZOL 2:1:1 ARÁNY.

Testünk izomzatának 35 %-át elágazó láncú aminosavak (BCAA) teszik ki. A leucin, az izoleucin és a valin mind esszenciális aminosavak. Minél több BCAA van jelen az izmokban, annál kevesebb izomszövetet fog lebontani a testünk, ezáltal meggátolják a katabolizmust.
A BCAA kiegészítők szabad aminosavakat tartalmaznak, melyek nem igényelnek emésztést és gyorsan felszívódva bejutnak a véráramba. A véráramba jutott aminosavak ezt követően a májhoz és az izmokhoz jutnak.
Az izmokban az elágazó láncú aminosavak magas koncentrációban vannak jelen, és fontos szerepük van az izomfehérjék szintézisében. A három aminosav közül a legerőteljesebb hatással az izomfehérjék szintézisére a leucin rendelkezik, mely közvetlenül képes a szintézis aktiválására.
A BCAA-k talán legismertebb hatása a fokozott izomnövekedés (amennyiben a meglévő súlyzós edzésprogramunkat egészítjük ki vele), ami a csökkent izomfehérje bontás és a stimulált szintézis eredménye. Emellett a BCAA-k segíti a regenerálódást.
A BCAA kiegészítés különösen hasznos lehet, ha éhgyomorra edzünk, vagy nem sikerül elég fehérjét fogyasztanunk. Ezekben az esetekben nagy valószínűséggel a kiegészít fokozott izomnövekedéshez és regenerálódáshoz fog vezetni.
A BCAA-k legfontosabb előnyei:
• Megőrzik a glikogénraktárakat, aminek köszönhetően a tested nem fogja lebontani az izomfehérjéket.
• Fokozzák az izmok regenerálódását edzés után.
• Fokozzák a zsírégetést és a segítik a fogyást.
• Intenzív edzés alatt segítik a hormonális egyensúly fenntartását.
• Növelik az állóképességet és csökkentik a fáradtságot.

A BCAA-k egészségügyi előnyei:
• Izomtömeg növekedés és regenerálódás.
• Csökkentik az elhízás kockázatát.
• Immunrendszer támogatás.
• Fokozott agyi működés.

ELEKTROLIT KEVERÉK
Az elektrolitok a testünkben megtalálható, töltéssel rendelkező ásványi anyagok. Különösen fontosak az edzéshez, mivel segítségükkel szabályozza a szervezet a vízháztartást, a vér savasságát és az izmok funkcióját. Elektrolitokat veszítünk az izzadtsággal, melynek eredményeként intenzív edzést követően dehidratáltak lehetünk.

Magnézium:
• Esszenciális a ásványi anyag az izmok számára, mely részben felelős az izmok hidratáltságáért.
• Az MGG egy előrehaladott formula, amiben a glutamin, a glicin és a magnézium kombinációja szerepel. A szerves kötésben található magnézium felszívódása a szervetlen származékok felszívódásának sokszorosa.

Kálium:
• A kálium, a nátriummal és a kalciummal együtt, egy elektrolit, melynek szerepe van a szervezet vízháztartásában és az idegsejtek jelátvitelében.

Nátrium:
• A központi idegrendszered az ún. neuromuszkuláris junkciókon keresztül kommunikál az izmaiddal. Az ideg aktiválása az izom összehúzódásához vezet. A nátrium és kálium segít az idegsejteknek az akciós potenciálnak nevezett elektromos jelek elküldésében, melye azt jelzik az izmoknak, hogy húzódjanak össze.

TAURIN
egy aminosav, aminek szerepe van a vázizmok működésében és megtartásában, a szív- és érrendszer egészségében és a energiaszintünkben. A taurin segíti az izom összehúzódás szabályozását, az vízháztartást és bizonyos neurotranszmitterek szintjét is befolyásolja a központi idegrendszerben. A taurin kiegészítés képes az erő növelésére, az izomfájdalmak csökkentésére, fokozza az állóképességet és segíti a regenerálódást. Kulcsszerepe van a víz és elektrolit háztartásban is.
A taurin-BCAA kombináció csökkenti az izmok gyulladását és bizonyos izomsérülést jelző markeret két nappal az edzés után.
A taurin előnyei:
• A taurin antioxidáns tulajdonságai segítségével véd az oxidatív stressztől, mely az egyik fő összetevő az edzés okozta izomsérülésben, a fájdalomban és a sérülésekben.
• Az aerob állóképességet javítja – edzés hatására az izmok taurin tartalma lecsökken, ez kiegészítéssel helyreállítható.

NYERS KÓKUSZVÍZ (COCOS NUCIFERA) POR
Az elektrolitok egyik leggazdagabb természetes forrása, melyben számos vitamin, ásványi anyag, nyomelem, enzim és antioxidáns található. A kókuszvíz a könnyű felszívódásának köszönhetően képes a szervezetet gyorsan rehidratálni.

A kókuszvíz előnyei:
• Súlycsökkenés
• Fokozott teljesítmény.
• Jobb energia.
• Visszatöltött energiaraktárak.
• Antioxidáns, ami segít megakadályozni a szabadgyökök által okozott károkat.

L-CITRULLINE MALATE
A citrullin egy nem esszenciális aminosav, melynek kulcs szerepe van a karbamid ciklusban – ez az a reakciósor, melynek segítségével a szervezet a fehérje metabolizmus melléktermékeit eltávolítja.

Emellett a malát szerepet játszik a citromsav ciklusban és így a sejtek energiatermelésében. Az emelkedett almasav szint megnövekedett energiatermeléshez vezet. A citrullin emellett jelentősen növeli a nitrogén-oxid termelést, ezáltal értágító hatása van. Az L-citrullin-malát tehát fokozza az izmok vérkeringését és energiatermelését.

A citrullin-malát emellett segít a szervezetednek a fáradtság csökkentésében, a teljesítmény fenntartásában, a fehérje és nitrogén metabolizmusban. A citrullin fokozza a NO termelést, ennek köszönhetően az erek kitágulnak, javul a keringés, csökken a fáradtság és az erő ill. teljesítmény stabil marad az edzés alatt.
Kutatások azt mutatják, hogy a citrullin-malát segít a testnek az edzés okozta szabadgyök termelés leküzdésében az immunsejtek támogatásával és a szabadgyökök mennyiségének a csökkentésével.

A citrullin-malát előnyei:
• Javuló keringés
• Nagyobb izom állóképesség
• Magasabb energiaszint és kevesebb fáradtság
• Csökkent izomfájdalom

L-GLUTAMIN
Az izmok szabad aminosav tartalmának jelentős része glutamin. A glutaminnak fontos szerepe van a fehérjék metabolizmusában, a sejtek térfogatának szabályozásában és az izmok lebontásának megakadályozásában.

A glutamin előnyei:
• A glutamin agyunk egyik kulcs neurotranszmitterének az előanyaga, ami segíti a memóriát, a fókuszt és a koncentrációt.
• Javítja a sportteljesítményt és az edzésekből történő regenerálódást.
• Segíti a sejtek metabolizmusát és a méregtelenítést.
• Csökkenti a cukor és alkohol utáni sóvárgást.

L-glutamin és edzés
• A glutamin egy feltételesen esszenciális aminosav – ez azt jelenti, hogy bizonyos körülmények között a szervezetünk szintézise elégtelen lesz. Edzés hatására a sejtek glutamin tartalma akár 50 %-kal, a vér glutamin koncentrációja 30 %-kal is csökkenhet. Ennek a pótlása a regenerálódást elősegíti.

L-GLICIN
Egy nem esszenciális aminosav, a fehérjék építőköve. Segít a katabolizmus megelőzésében, továbbá kulcsszerepe van bizonyos neurotranszmitterek működésében a központi idegrendszerben.

A glicin hatásai:
• Javítja a teljesítményt és a regenerálódást állóképességi edzés esetén.
• Segíti a kognitív teljesítményt és a központi idegrendszert bizonyos energiát szolgáltató tápanyagok szintézisének támogatásán keresztül.